Păstrarea identității naționale este strâns legată de educație, cultură și patrimoniu, dar are implicații mult mai ample, care cuprind inclusiv sfera economică și politicile externe.

Să nu uităm: identitatea națională nu este dată numai de stat și politici. Deopotrivă, identitatea națională înseamnă românii de pretutindeni, cultura și gândirea lor. Identitatea națională românească trebuie păstrată în sufletul fiecărui român, oriunde s-ar afla, de aceea mecanismele și instrumentele pentru păstrarea identității nu trebuie să se limiteze la ce se întâmplă în România, ci trebuie să se aplice oriunde în lume bat inimi românești.

Oricât de eficiente ar fi demersurile educaționale și culturale pentru conservarea valorilor identitare și patrimoniale, nimic nu se poate realiza dacă România nu este cu adevărat un stat național, suveran și cu o minimă independență economică, care să îi garanteze securitatea energetică, alimentară, a resurselor și a apărării naționale.

Deci, condiția primă pentru păstrarea identității este suveranitatea. Suveranitatea națională, politică, administrativă, legislativă și economică.

Demersurile care trebuie obligatoriu făcute pentru păstrarea identității naționale, în primul rând în educație, învățământ și cultură sunt:

  • Promovarea valorilor identitare tradiționale: familia, religia, patriotismul și legea morală, prin intermediul educației, programelor sociale și campaniilor media.
  • Susținerea culturii întemeiată pe principii ce au valoare absolută pentru om și care îl însuflețesc în lupta pentru tot ce are sfânt: familia, credința, națiunea, libertatea. Aceste principii trebuie readuse în conștiința publică, deoarece constituie fundamentele identității naționale.
  • Mai mare accent pus în învățământ pe istoria, cultura și civilizația neamului românesc. În diaspora trebuie făcute demersuri ample și pentru conservarea limbii române, pe lângă istorie, cultură și civilizație.
  • Apărarea suveranității naționale prin rezistența la globalizare. E un mecanism care nu se referă numai la afacerile internaționale și legislația statelor din cadrul UE, ci și la educația acordată românilor.
  • Combaterea ideologiilor globaliste. Trebuie contracarate toate acele doctrine răspândite de birocrații de la UE, care sunt scrise inclusiv în manualele după care învață copii noștri, doctrine care propagă ideea ce cetățenii statelor membre UE sunt în primul rând europeni și că naționalitatea lor este irelevantă. Trebuie combătute toate doctrinele de stânga globaliste, care erodează toate tipurile de identitate, de la cea națională la cea sexuală, care urmăresc să reducă oamenii la nivelul unor populații de consumatori și votanți.

CMF: 11240014

Leave A Comment